Wednesday, February 23, 2011

Alhamdulillah

Wednesday, February 23, 2011
buat pertama kali Tanjung Rhinos di SMKPG3 Pasir Gudang
Syukur kehadrat Allah swt di atas banyak perkara, antaranya :
  • Kami masih bernafas hingga ke saat ini. Masih mampu berlatih, menjalinkan hubungan dengan sahabat-sahabat baru dan masih mampu mencetus idea-idea baru yang sedia untuk diterjemahkan dalam kehidupan seharian.
  • SMKPG3 sudi menerima kunjungan kami walaupun kami hanya menghubungi mereka pada saat-saat akhir. Apapun, mereka cukup ramah menerima kedatangan kami. Terima kasih SMKPG3.
  • Awan berarak mendung di minit-minit awal permainan. Seakan memberi penyataan yang perlawanan pada petang ini tidak akan dapat berlangsung lama. Tapi cuaca gelap diselangi dengan dengan panahan kilat dan dentuman guruh itu beransur-ansur hilang dan perlawanan dapat diteruskan seperti dijadualkan.
  • Perlawanan hari ini, 23 FEB 2011 (Rabu), memberikan signifikan bahawa kita sedang membina semangat berpasukan yang lebih baik. Sedang mematangkan diri untuk bermain secara berpasukan berbanding bermain secara individu dan melalui proses membina keyakinan diri.
  • Kita perlu tingkatkan rasa percaya di dalam pasukan, mewujudkan komunikasi yang lebih aktif dan berkesan dan perlu melakukan banyak lagi latihan simulasi.
  • Keputusan akhir hari ini TANJUNG RHINOS 25-0 SMKPG3. 2 try telah disumbangkan oleh Nazirul dan masing-masing 1 try oleh Hakim, Adib dan Long.
  • Long yang cedera nampaknya sudah bersedia untuk kembali memberikan yang terbaik untuk mendapat tempat dalam pasukan utama.
  • Terlalu banyak nikmat yang Allah beri. Tidak akan pernah habis jika dihitung. Habis angka pun masih berbaki lagi nikmat Tuhan..
Syukur..

Akmal tetap gagah walaupun cuba dijatuhkan oleh 2 orang pemain pihak lawan
Awan mendung berarak di minit-minit awal permainan

2 comments:

paed94 said...

ragbi tanjung semakin maju . jeles tak dapat main tahun ni

Tanjung Rhinos RC said...

Alhamdulillah.. semangat anda semua sntiasa bersama kami yg bermain.. kami berjuang utk anda juga..

Post a Comment

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates